Warsztaty kulinarne "Barwy i Smaki Jesieni
Przedszkolaki wybrały się do raju na ziemi, czyli do Wiśniowego Wzgórza w Dębnie, w którym czekało na nas moc pracy i atrakcji. Po podróży rozruszaliśmy nasze ciała przy zabawach muzyczno- ruchowych, by dalej przygotować się do pierwszych warsztatów z kiszenia warzyw i owoców.
Dzieci poznały techniki konserwowania żywności, samodzielnie przygotowały owoce, warzywa do kiszenia i zapełniły słoiki kiszonkami. Drugim zadaniem było samodzielne szatkowanie, doprawianie oraz ugniatanie kapusty.
Gdy nasze kiszonki były już gotowe, każdy przedszkolak wykonał od podstaw makramowy liść. Kolejnym zadaniem rozwijającym naszą motorykę małą było przygotowanie jabłkowych krążków w cieście francuskim, które zostały upieczone i zjedzone z wielkim smakiem. Chwili rozrywki dostarczył nam dmuchany zamek- niespodzianka. Podczas gdy dzieci zostały ugoszczone przepysznym obiadem i przekąskami- Nauczycielki upiekły swoim wychowankom przepyszne ciasta bananowe.
Dziękujemy za gościnę, atmosferę, niezwykły klimat. MELDUJEMY 100% ZADOWOLENIA SZEF !