„Kulinarne Przygody” klas 1-3
W naszym szkolnym klubie kulinarnym, każdy młody kucharz może rozwijać swoje talenty wykorzystując smak, wyobraźnię i pasję tworzenia.
Zwracamy uwagę na zachowanie zasad higieny w kuchni, bezpieczną obsługę urządzeń kuchennych oraz zasad savoir-vivre przy stole. Na zajęciach dzieci uczą się pracy zespołowej oraz podziału obowiązków.
W grudniu uczniowie przygotowali aromatyczne i pyszne pierniczki. Wiele radości i zabawy dostarczyło wałkowanie, wycinacie, pieczenie i dekorowanie pierników. Było pachnąco i inspirująco.
„ Tłusty czwartek” wszystkim kojarzy się z …pączkami, ale nasi uczniowie postanowili uczcić ten dzień słodkimi babeczkami. W szkolnej kuchni było sporo pracy i w efekcie oprócz babeczek powstała sałatka owocowa.
Na koniec zajęć uczestnicy mieli czas, aby usiąść wspólnie i w miłej atmosferze, przy stole kosztować wspólnie przygotowanych dań.