Kulinarne Przygody” klas 1-3

W naszym szkolnym klubie kulinarnym, każdy młody kucharz może rozwijać swoje talenty wykorzystując smak, wyobraźnię i pasję tworzenia.

Zwracamy uwagę na zachowanie zasad higieny w kuchni, bezpieczną obsługę urządzeń kuchennych oraz zasad savoir-vivre przy stole. Na zajęciach dzieci uczą się pracy zespołowej oraz podziału obowiązków.

W grudniu uczniowie przygotowali aromatyczne i pyszne pierniczki. Wiele radości i zabawy dostarczyło wałkowanie, wycinacie, pieczenie i dekorowanie pierników. Było pachnąco i inspirująco.

20171222 08533320180208 10044520171222 092243


„ Tłusty czwartek” wszystkim kojarzy się z …pączkami, ale nasi uczniowie postanowili uczcić ten dzień  słodkimi babeczkami. W szkolnej kuchni było sporo pracy i w efekcie oprócz babeczek powstała sałatka owocowa.

20180208 10173720180208 10200020180208 102047


Na koniec zajęć uczestnicy mieli czas, aby usiąść wspólnie i w miłej atmosferze, przy stole kosztować wspólnie przygotowanych dań.

20180208 10184120180208 102133


20180208 10215820180208 102206